طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، هر 18 ثانیه یک زن قربانی خشونت خانگی میشود و در ایران طبق مطالعهای که در سال 2004 انجام شد، 66٪ از زنان ایرانی از زمان شروع زندگی مشترک یک بار مورد آزار و اذیت قرار گرفتهاند. اما به راستی ما چرا باید جملاتی مانند شوهرم کتکم می زند و کتک زدن همسر را بشنویم؟ در این مقاله قصد داریم پرسش آیا شوهرتان دست بزن دارد و برخورد با کتک زدن همسر را بررسی کنیم. با ما همراه باشید.
کتک زدن همسر معمولا توسط مردان انجام میشود و این قضیه تنها در کشور ما اتفاق نمیافتد بلکه در اکثر کشورهای دنیا به دلیل برتری فیزیولوژیکی مردان، شاهد این اتفاق هستیم و کم نیستند زنانی که میگویند شوهرم کتکم می زند. همهی ما فردی که اقدام به کتک زدن همسرش میکند را فردی بیاعتماد و بیخرد میدانیم و معتقدیم زندگی با چنین فردی سخت و طاقت فرساست و هیچیک از ما این شرایط را نمیپذیریم. کتک زدن همسر باعث از بین رفتن عشق و احترام در زندگی مشترک میشود و هرگز نمیتوان به عنوان تکیهگاه به او نگاه کرد. زنی که گزارش میکند شوهرم کتکم می زند، بسیاری از احساسات و عواطف منفی را به دوش میکشد. این زنان احساس میکنند که در دامی گیر افتادهاند و سراسر وجودشان مملو از اضطراب، نگرانی و درماندگی است. برخی از این زنان که میگویند شوهرم کتکم می زند به فکر برخورد با کتک زدن همسر هستند. آنها سعی میکنند تا رفتار خودشان را اصلاح کنند و همسرشان را راضی نگه دارند تا شرایط تغییر کند و اتفاق غمناک گذشته دوباره تکرار نشود. رفتار مناسب و برخورد با کتک زدن همسر موضوع پیچیدهای است و برای این که بتوانید به سلامت از این وضعیت بیرون بیاید باید با آگاهی قدم بردارید. در ادامه چند نکته درباره نحوه برخورد با کتک زدن همسر را بررسی میکنیم:
آرام باشید
آیا شوهرتان دست بزن دارد؟ هنگامی که همسرتان بسیار عصبانی است و از هر لحاظ بهم ریخته است سعی کنید با او جر و بحث نکنید چرا که با این کار فقط او را عصبانیتر میکنید و خودتان را در معرض خشونت بیشتر قرار میدهید. زمانی با او گفتگو کنید که در وضعیتی آرام باشد و شما در امنیت باشید.
خشونت را نپذیرید
نباید در مقابل ظلمی که در حقتان صورت گرفته است، سکوت کنید و زمینهساز تکرار دوبارهی آن باشید. ماندن در این وضعیت (کتک زدن همسر) حق شما نیست و شما شایستهی زندگیای با آرامش هستید. شما مستحق این رنج نیستید پس در قدم اول در برخورد با کتک زدن همسر باید قبول کنید که زندگیتان نیازمند تغییراتی است.
قربانی نشوید
آیا شوهرتان دست بزن دارد و شما جزو کسانی هستید که میگویید شوهرم کتکم می زند؟ همواره یکی از اشتباهترین تفکرات در رابطه با نحوه برخورد با کتک زدن همسر تفکر «سوختن و ساختن» است یا تحمل کردن. باید به این نکته توجه داشته باشید که اینها باورهای غلطی هستند که شکل گرفتهاند و برخی از زنان فکر میکنند که اگر از همسرشان جدا شوند آینده زندگی خودشان و فرزندانشان خراب میشود اما باید بدانند علاوه بر خودشان، کودکانشان نیز قربانی میشوند.
امنیت خودتان را حفظ کنید
قبل از اینکه هر کاری در راستای برخورد با کتک زدن همسر انجام دهید از خودتان مراقبت کنید. اگر فکر میکنید که ممکن است کتک زدن همسرتان ادامه داشته باشد و شوهرتان دست به هر کاری بزند، سعی کنید مکان درگیری را ترک کنید و مدتی از او دور بمانید. باید به این نکته توجه داشته باشید که زمانی که همسرتان را ترک میکنید، ممکن است او این عمل را بی وفایی از سوی شما برداشت کند و اصلا توجهی به نیت شما مبنی بر حفظ جان خود و فرزندانتان نداشته باشد. متاسفانه برخی از زنانی که مورد کتک زدن همسر و خشونت همسرانشان قرار میگیرند، شرایط خروج از خانه را ندارند؛ در این زمان شما باید هبه نفع امنیت جانی خودتان عمل کنید و به جای امنی پناه ببرید یا میتوانید با شماره تلفن 123 برای درخواست کمک از اورژانس اجتماعی تماس بگیرید.
مراجعه به روانشناس
در زمان کتک زدن همسر، شما باید با یک مشاور صحبت کنید و بگویید که شوهرم کتکم می زند و از او درخواست کمک کنید. در این راستا شما میتوانید با مرکز مشاوره سروهانا پارسیان تماس بگیرید و مشکلتان را با مشاورین متخصص در حوزه زوج در میان بگذارید و از آن ها کمک بگیرید تا با نحوه برخورد با کتک زدن همسر آشنا شوید.
آیا شوهرتان دست بزن دارد؟
پرخاشگری فیزیکی یکی از علامتهای اختلالهای شخصیت است. افراد مبتلا به این اختلالات ویژگیهایی مانند: داشتن حس پشیمانی و ندامت بعد از ارتکاب به عمل پرخاشگرانه و عدم کنترل خشم و… دارند که تشخیص این علائم به عهده روانشناس است.
تصمیمگیری برای آینده
بعد از اینکه مدتی از اتفاق کتک زدن همسرتان گذشت باید یک تصمیم جدی بگیرید و به این فکر کنید که رابطهتان قابل بازسازی است یا خیر؟ آیا میتوانید باز هم در کنار همسرتان باشید و به همان شکل قبلی رابطهتان را ادامه دهید؟ آیا با نحوه برخورد با کتک زدن همسر آشنا هستید یا خیر؟ بعد از گذشت زمانی آیا شوهرتان دست بزن دارد؟
ما در مرکز مشاوره سروهانا پارسیان کنار شما عزیزان هستیم تا به شما در زمینه مشکلاتتان کمک کنیم. آیا شوهرتان دست بزن دارد؟ آیا با نحوه برخورد با کتک زدن همسر آشنا هستید؟ ما اینجا هستیم تا در تک تک این زمینهها یاری رسان شما باشیم.
درباره ما
مرکز مشاوره روانشناسی سروهانا در حیطه های ارزیابی و درمان اختلالات روانشناسی کودک، مشاوره روانشناسی نوجوان و بزرگسال و همچنین مشاوره خانواده، ازدواج، تحصیلی، شغلی و فردی با بالاترین کیفیت و زیر نظر روانشناسان و مشاوران مجرب و با تجربه آمادگی لازم جهت همراهی و ارائه خدمات به شما عزیزان را دارد. منتظر حضور گرم شما به صورت حضوری در کلینیک سروهانا و یا به صورت غیر حضوری در اپلیکیشن فارگو هستیم.