مقابله با اضطراب شدید
اضطراب بخش عادی زندگی است و همه هر از چند گاهی تا حدی آن را تجربه میکنند. چنانچه اضطراب به حدی برسد که احساس کنید شدید و خارج از کنترل است، مقابله با آن میتواند بسیار سخت و طاقت فرسا باشد. وقتی اضطراب شدید یا نامتناسب با تهدید واقعی باشد، میتواند یکی از علائم مشکلات روانی باشد اضطراب شدید میتواند نشانه بسیاری از اختلالات اضطرابی مختلف باشد. در این مقاله به بررسی کارهایی میپردازد که میتوانید در زمان شدت گرفتن اضطراب و مختل کردن زندگی تان انجام دهید.
اضطراب شدید چیست ؟
اضطراب عادی ر مقابل با اضطراب شدید
تشخیص علائم
اگر احساس اضطراب شما از لحاظ مدتزمان، شدت و تأثیر بر زندگی تان شدید است، به احتمال خیلی زیاد دچار اختلال اضطرابی هستید. تشخیص اختلال اضطرابی صرفاً توسط پزشک یا متخصص سلامت روان امکانپذیر است اما برخی علائم که میتواند نشانه مشکل یا بیماری باشد عبارتاند از:
- علائم جسمی اضطراب نظیر ضربان شدید قلب، افزایش تعداد تنفس، تعریق، لرزش و تنگی نفس.
- احساس شدید ترس یا اضطرابی که تناسبی با تهدید واقعی ندارد
- نگرانی یا ترس غیر منطقی در مورد شرایط یا اشیاء مختلف
- اجتناب از منبع ترس یا تحمل آن با اضطراب زیاد
- کنارهگیری از موقعیتهای اجتماعی یا جدا کردن خود از دوستان و خانواده
- احساس تحریکپذیری و بیقراری
- مشکلات خواب نظیر بهسختی خواب رفتن یا خواب ماندن
- مشکلات معدی-روده ای نظیر معدهدرد یا مشکلات گوارشی
- احساس دلواپسی و نگرانی
- مشکل در تمرکز
- مشکل در انجام کارهای معمول روزانه
- مسائل بین فردی و رابطهای
- افکار خودکشی
- اضطراب شدید میتواند بهصورت حمله پانیک نیز ظاهر شود. حملات پانیک با موجی ناگهانی از ترس و نگرانی همراه با احساسات جسمی مختلف نظیر افزایش ضربان قلب، احساس خفگی، حالت تهوع، لرزش، لرز، احساس غیر واقعی بودن، عذاب قریبالوقوع و احساس از دست دادن کنترل، رسیدن به جنون یا مردن.
انواع اضطراب شدید
- اختلال اضطراب فراگیر: این بیماری شامل احساس نگرانی بیشازحد درباره حوادث، فعالیتها و شرایط بسیاری است که با انواعی از علائم نظیر بیقراری، خستگی، مشکل در تمرکز، تحریکپذیری، گرفتگی عضلات و خواب آشفته همراه است.
- اختلال پانیک: این اختلال اضطرابی شامل حملات شدید و مکرر پانیک است که غیر منتظره رخ میدهند. افراد مبتلا به این اختلال در طول حمله پانیک دچار اضطراب شدیدی میشوند که باعث احساس وحشت و علائم جسمی ترس میشود. افراد در طول حمله پانیک اغلب احساس میکنند که کنترل خود را از دست دادهاند و یا در حال مرگ هستند.
- اختلال استرس پس از تروما (PTSD): افراد مبتلا به PTSA به دلیل قرار گرفتن در معرض حادثهای ترومایی دچار علائم پریشانی و اضطراب شدید میشوند. این علائم عبارتاند از گوشبهزنگ بودن، فلش بکها و خاطرات ناخوانده تروما.
- اختلال اضطراب اجتماعی: مشخصه این بیماری احساس اضطراب شدید در موقعیتهای اجتماعی است. افراد مبتلا به این عارضه اغلب سعی میکنند تا قرارگیری در فضاهای اجتماعی را محدود یا ترک کنند که تأثیری منفی بر توانایی عملکرد آنها در روابط، کار و مدرسهشان دارد.
با متخصص صحبت کنید
درباره ما
مرکز مشاوره روانشناسی سروهانا در حیطه های ارزیابی و درمان اختلالات روانشناسی کودک، مشاوره روانشناسی نوجوان و بزرگسال و همچنین مشاوره خانواده، ازدواج، تحصیلی، شغلی و فردی با بالاترین کیفیت و زیر نظر روانشناسان و مشاوران مجرب و با تجربه آماده همراهی و ارائه خدمات به شما همراهان میباشد. منتظر حضور گرم شما به صورت حضوری در کلینیک سروهانا و یا به صورت غیرحضوری در اپلیکیشن فارگو هستیم.