پنج راه برای حفظ و بهبود روابط زناشویی
اغلب تصور می کنیم رابطه برای همیشه باید جذاب و رضایت بخش باقی بماند. با امید این که همیشه خوشحال و راضی باشیم وارد یک رابطه می شویم. اما واقعیت چیز دیگری است. بسیاری از روابط با گذشت زمان جذابیت خود را از دست می دهند و میزان رضایت از رابطه کاهش می یابد. حفظ شور و اشتیاق در رابطه زناشویی اینجا کلیک کنید.
ایا تمام روابط به یک سرنوشت یکسان و از پیش تعیین شده گرفتار می شوند ؟
مطالعاتی که بر ۱۰ سال اول زندگی زوج ها تمرکز داشته نشان می دهد رضایت از رابطه در طول زمان کاهش پیدا می کند. شاید اولین نقطه بحرانی رابطه یک سال اول آن باشد که با نارضایتی بالایی همراه است و بعد از آن در حوالی ۸ سالگی رابطه، این نارضایتی دوباره اوج می گیرد. همچنین در تحقیقات اخیر نشان داده شد زوج های دارای فرزند نارضایتی بیشتری را گزارش می کنند. نتایج مطالعات نشان می دهد زندگی عاطفی تا چه حد نقش مهمی در زندگی افراد ایفا می کند و نارضایتی از آن می تواند منجر به اضطراب و آشفتگی شود. اما خبر خوب آن که تمامی روابط سرنوشت مشابهی ندارند و می توان با گذشت زمان رضایت و خوشنودی آن را همچنان حفظ کرد.
چگونه می توان از رابطه مراقبت و محافظت کرد ؟
1. مانند روزهای اول باشید : عطوفت و رفتارهای محبت آمیز از زمان آشنایی تا ازدواج به شدت تغییر می کند. مطالعات نشان می دهد زوج ها در زندگی زناشویی رفتارهای محبت آمیز کمتری نسبت به یکدیگر نشان می دهند. این در حالی است که مهرورزی و محبت در رابطه اثرات مثبت و مفید بلند مدتی ایفا می کند. در واقع گذر زمان مسئولیت ها و فشار زندگی برخی موارد را از خاطر ما پاک می کند. مسائل مهم و حیات بخش رابطه به دست فراموشی سپرده می شود و دیگر اولویتی برای ما ندارند. اما به شما یاد آوری می کنیم که ارزش این رفتارها به اندازه ای مهم است که باید آن را در اولویت زندگی مشترکتان قرار دهید. برای پی بردن به اهمیت صمیمیت بین روابط زوجین اینجا کلیک کنید.
2. تصورات ذهنی مثبت نسبت به یکدیگر : در یک تحقیق تصویر شریک عاطفی را به مدت چندین هفته پی در پی به افراد نشان دادند. این کار با گذر زمان به صورت ناخود آگاه برای فرد تداعی کننده حس خوشایند و در نتیجه رضایت بالاتری از رابطه به همراه داشت. از خود بپرسید شریک عاطفی شما تداعی کننده چه چیزی است؟ اگر بتوانید با موارد مثبتی شریک عاطفی خود را یاد آور شوید در بلند مدت اثرات مثبتی بر رضایت از رابطه می گذارد.
3. قدردانی از یکدیگر : تحقیقات نشان می دهد زوج هایی که از یکدیگر قدردانی می کنند و آن را در قالب کلام و رفتار نشان می دهند رضایت بالاتری از رابطه دارند. همچنین این کار باعث می شود شریک عاطفی تان نیز به قدردانی از شما تشویق شود. قدردانی موجب می شود رابطه در بلند مدت در مقابل نارضایتی محکم تر شده و به حفظ و ثبات آن کمک می کند.
4. نزدیک و صمیمی باشید : مطالعات جدید بیان می کنند زوج هایی که با یکدیگر صمیمی و نزدیک هستند، نسبت به زوج هایی که اجتنابی و غیر صمیمانه رفتار می کنند رابطه ی موفق تری دارند. زوج هایی که به یکدیگر نزدیک هستند بیشتر سعی می کنند نیازها و خواسته های یکدیگر را برآورده کنند. بالعکس زوج هایی که از هم دوری می کنند کمتر به خواسته های هم توجه می کنند. زمانی که در رابطه احساس نزدیکی وجود داشته باشد با رفتارهای سازنده ای چون اطمینان خاطر، احساس مثبت در رابطه همراه است و این خود موجب می شود احساس نارضایتی و ناکامی در بلند مدت کاهش پیدا کند.
5. درک متقابل : رابطه مانند هر پدیده دیگری از محیط و وقایع روزانه تاثیر می پذیرد. فشارهای زندگی و استرس های کاری می تواند کیفیت رابطه شما را تحت تاثیر قرار دهد. قطعا برای هر کدام از ما پیش آمده، زمانی که فشار کاری و یا واقعه ی اضطراب آوری را تجربه می کنیم خلق و رفتار ما تغییر می کند. در رابطه نیز همین گونه است. یعنی اتفاقات محیط پیرامون می تواند بر رفتار و خلقیات همسر شما تاثیر بگذارد و در نتیجه حفظ و بهبود روابط زناشویی را تحت الشعاع قرار دهد. زمانی که همسرتان تحت تاثیر فشار کاری، بی حوصله و بی انرژی می شود یا فکر می کنید به شما کمتر توجه و محبت می کند یا تبدیل به آدم مودی و بی ثباتی شده است، همگی به شرایط محیطی برمی گردد نه به شما. بهتر است در این موارد یکدیگر را درک کنیم و احساس همدلی را در خود تقویت کنیم. این حالت ها در واقع نشانه بی مهری او نیست پس بهتر است دیدگاه خود را نسبت به این تغییرات عوض کنید و با دیدی گشاده و مثبت آن را تفسیر کنید.
به طور خلاصه می توان این گونه نتیجه گرفت، حفظ و بهبود روابط زناشویی به دیدگاه شما نسبت به شریک عاطفی تان باز می گردد. اگر شخصی باشید که وی را منفی بنگرید، در برابر اشتباه به سرعت واکنش نشان داده و دنبال مقصر جلوه دادن او هستید. اگر شخصی باشید که فرصت می دهید و مسائل را از زوایای دیگر می بینید آنگاه رفتارهایی بروز می دهید که به استحکام رابطه کمک می کند. همچنین موارد دیگری که با کاهش رضایت و سرخوردگی در رابطه همراه است به انتظارات طرفین از یکدیگر بر می گردد. زمانی که توقعات و انتظارات غیر واقع بینانه و بیش از توان فرد باشد یک اختلاف و شکاف بزرگ در رابطه به وجود می آورد زیرا آنچه تجربه می کنید با آنچه در ذهن برای خود ساخته اید همخوانی ندارد. این موارد می تواند بر رضایت از رابطه در طول زمان تاثیر بگذارد و احساس شما را نسبت به شریک عاطفی تان را تحت تاثیر قرار دهد.
ویدئو این مطلب را در اپلیکیشن فارگو مشاهده نمایید.
درباره ما
مرکز مشاوره روانشناسی سروهانا در حیطه های ارزیابی و درمان اختلالات روانشناسی کودک، مشاوره روانشناسی نوجوان و بزرگسال و همچنین مشاوره خانواده، ازدواج، تحصیلی، شغلی و فردی با بالاترین کیفیت و زیر نظر روانشناسان و مشاوران مجرب و با تجربه آماده همراهی و ارائه خدمات به شما همراهان میباشد. منتظر حضور گرم شما به صورت حضوری در کلینیک سروهانا و یا به صورت غیرحضوری در اپلیکیشن فارگو هستیم.