آیا مجرد بودن غیرعادی است ؟
آیا مجرد بودن تا آخر عمر طبیعی است؟ آیا مجرد بودن یک فرد امری عادی محسوب می شود؟ شاید افراد مجرد این سوال را از خود بپرسند ، یا دیگران به طور مستقیم و غیر مستقیم مدام این سوال را برای آن ها مطرح کنند. رو به رو شدن با این سوالات برای افراد مجرد ناراحت کننده است و گاها آن ها را عصبی می کند. پس هر زمانی که کسی از شما پرسید آیا مجرد بودن طبیعی و عادی است، اول از او سوال کنید عادی و نرمال یعنی چی؟ روانشناسان و محققان برای راحت تر شدن کار شما ۵ معنی اصلی از عادی و طبیعی بودن را شرح می دهند:
1. آمار و درصد: یک راه ساده و درست برای درک عادی بودن یک رفتار، میزان رواج آن است. یک رفتار چقدر در یک جامعه رواج دارد؟ اگر جواب عمومیت داشتن و همگانی شدن آن رفتار باشد، پس یک رفتار عادی و طبیعی در آن جامعه محسوب می شود. مجرد بودن در عصر حاضر بیشتر از هر زمان دیگری رواج دارد. در آمریکا و اروپا میزان افراد مجرد بالای ۱۸ سال به اندازه افراد متاهل است. این آمار در کشورهای استرالیا ، نیوزیلند و آمریکای لاتین بیشتر نیز هست. این آمار و ارقام در واقع نشان می دهد مجرد بودن به امری رایج و همگانی در اکثر جوامع تبدیل شده است.
2. شخصی کردن: افراد اغلب تمایل دارند معیار نرمال و طبیعی بودن را خودشان قرار دهند. یعنی هرکس بیشتر شبیه به من باشد؛ نرمال تر و طبیعی تر است. افراد متاهل نیز از این نکته مستثنی نیستند و آن ها اغلب مجرد بودن را غیر عادی تلقی می کنند.
3. فرهنگ: چه رفتارهای در یک فرهنگ و در یک برهه از زمان عادی و یا غیر عادی تعریف می شود؟ در بسیاری از فرهنگ ها متاهل بودن عادی تر از مجرد بودن تعریف می شود و به آن بها می دهند. در حالی که تعداد افراد مجرد بیشتر و بیشتر می شود و برخی افراد برای تمام عمر مجرد باقی می مانند باید نسبت به عادی بودن آن تجدید نظر کرد. مذهب و سیاست اغلب ازدواج را امری طبیعی و عادی قلمداد می کند و مجرد بودن را قبول نمی کند. علاوه بر ایدئولوژی و سیاست ها، پذیرش عموم مردم و جا افتادن یک رفتار زمان بیشتری می طلبد و مردم دیرتر می توانند خود را با تغییرات همسو کنند که به این پدیده تاخیر فرهنگی گفته می شود.
4. کمال گرایی: ازدواج برای اغلب افراد به معنی کامل شدن و کمال زندگی است. پس برای رسیدن به آن تلاش می کنند. در اکثر جوامع به ازدواج بها می دهند و به آن احترام می گذارند، آن را امری مقدس و ارزشمند تلقی می کنند، و آن را جشن می گیرند. به این دلیل که یک زندگی ایده آل است. ایده آل پنداری ازدواج امری دائمی، با قدمت است و بر خلاف آن به ندرت سوال و نظری مطرح می شود. اکثریت مردم با آن توافق دارند. اما تحقیقات در مورد افراد مجردی که قلبا این امر را انتخاب کرده اند نشان می دهد زندگی خوب، با معنا و رضایت بخشی دارند و ازدواج را به معنی کمال و زندگی ایده آل نمی دانند. در واقع بحث در مورد مجرد یا متاهل بودن و برتری دیگری بر آن یکی نیست بلکه هدف این است راهی را که در آن رضایت خاطر داریم و معنای زندگی را در آن می بینیم، پیدا کنیم. بدون هیچ گونه لقب و انگی و هر دو شیوه زندگی را نرمال و عادی تلقی کنیم و از فشارهایی که به افراد مجرد می آوریم کم کنیم.اختلال یا مشکل: طبق این تعریف باید بگوییم غیر طبیعی و نا به هنجار ، تنها به معنی غیر عادی نیست، بلکه دربرگیرنده ناتوانی، نقص و بیماری نیز میشود. اغلب افراد مجرد ماندن را به معنی زندگی پوچ ، ناقص ، کوتاه و سخت می دانند و تنها راه خلاصی از این شرایط اسفبار را در ازدواج می بینند. در حقیقت مطالعات زیادی افراد متاهل را سالم تر و با طول عمر بیشتری ارزیابی کرده اند اما نکته ای که باید به آن اشاره کرد این است که آیا می شود تعیین کرد افراد متاهل اگر مجرد بودن زندگی بدتر و ناسالم تری داشته اند؟ ازدواج با خود منافع زیاد قانونی ، مالی و احترام را به همراه می آورد و در مقابل افراد مجرد در معرض هجوه ها و برچسب های منفی زیادی هستند و مدام باید از خود در برابر مجرد ماندن دفاع کنند.
برای دریافت مشاوره در زمینه های پیش از ازدواج و زوج درمانی می توانید به اپلیکیشن مشاوره و روانشناسی فارگو مراجعه نمایید.
تغییرات رابطه جنسی با گذشت زمان
5 راه کار برای حفظ و بهبود روابط زناشویی
5 راهکار موثر برای ارتباط موفق
درباره ما
مرکز مشاوره روانشناسی سروهانا در حیطه های ارزیابی و درمان اختلالات روانشناسی کودک، مشاوره روانشناسی نوجوان و بزرگسال و همچنین مشاوره خانواده، ازدواج، تحصیلی، شغلی و فردی با بالاترین کیفیت و زیر نظر روانشناسان و مشاوران مجرب و با تجربه آماده همراهی و ارائه خدمات به شما همراهان میباشد. منتظر حضور گرم شما به صورت حضوری در کلینیک سروهانا و یا به صورت غیرحضوری در اپلیکیشن فارگو هستیم.