11 راهکار برای غلبه بر اهمال کاری
هر کسی در برخی از نقطه های زندگی خود دچار اهمال کاری شده است. امّا تا به حال به این فکر کرده اید چرا کارهای خود را به تعویق می اندازید؟ بعضی از افراد به تنبلی اشاره می کنند در حالی که ممکن است مسأله دیگری در میان باشد. در علم روانشناسی، مدت هاست اعتقاد بر این است افرادی که کارهای خود را به تعویق می اندازند، دارای یک احساس زمان بندی نادرست هستند. یعنی فکر می کنند زمان بیشتری برای انجام کاری خواهند داشت. این موضوع ممکن است برای برخی صادق باشد. تحقیقات جدید نشان می دهد که اهمال کاری با نحوه مدیریت استرس مرتبط است. به طور خاص به نظر می رسد وقتی افراد یک هدف یا وظیفه را ناخودآگاه یا خودآگاه ناخوشایند نگاه می کنند (کار سخت، کسل کننده و.. ) امکان این که اهمال کاری کنند را افزایش می دهند. در حالی که ممکن است افراد با به تعویق انداختن کارهای خود فکر کنند استرس خود را مدیریت می کنند، امّا در حال افزایش استرس و اضطراب خود و ضعیف کردن بهداشت روان و عزت نفس خود هستند و در نتیجه کارهایشان هم به طور نامنظم و ضعیف پیش می رود.
11 دلیل اهمال کاری و راه های دوری از آن:
- از بزرگ نمایی و فاجعه درست کردن بپرهیزید: یکی از دلایل اصلی اهمال کاری، بزرگ نمایی کردن هر مسأله ای است. مثلا فردی سر کارش، کاری را اشتباه انجام می دهد ممکن است اعتقاد داشته باشد که اخراج می شود و اگر اخراج شود خانه خود را از دست می دهد. و اگر خانه خود را از دست بدهد ، فرزندانش چه خواهند کرد؟ و… این الگوی تفکر می تواند بسیار مخرب باشد، زیرا نگرانی غیرضروری و مداوم می تواند منجر به اضطراب و افسردگی شدید و در نتیجه اهمال کاری شود.
- بر چراها تمرکز کنید: شرکت های سازنده بیشتر بر روی دستاوردهای کوتاه مدت (اجتناب از پریشانی ها و استرس های ناشی از انجام کار) و دستاورد های بلند مدت تمرکز دارند. سعی کنید توجه کنید که چرا این کار را انجام می دهید؟ فواید انجام آن چیست؟ مثلا یاد گرفتن زبان جدید چه نتایجی و دستاوردهایی دارد؟ باعث استخدام شدن در محل کار بهتر خواهد شد؟ به مهاجرت خواهد کرد؟
- برنامهریزی کنید: به خودتان این را بگویید پروژه من زمانی تمام می شود که وقت آزاد داشته باشم. در هفته، برای انجام دادن کار مورد نظرتان زمان مشخصی را در نظر بگیرید و تمام عوامل جانبی را که باعث حواس پرتیتان می شود متوقف کنید.
- واقع بین باشید: وقتی برنامه خود را تعیین و تنظیم می کنید، خود را برای موفقیت آماده می کنید. امّا معمولاً پروژه ها خیلی بیش تر از حد انتظارتان طول می کشند، بنابراین زمان بیش تری را در نظر بگیرید. به دنبال راه هایی برای راحت تر کردن خود باشید، به عنوان مثال اگر شما فردی نیستید که صبح زود از خواب بیدار شود، انتظار نداشته باشید که یک ساعت زودتر از خواب بیدار شوید.
- کارهایتان را خرد کنید: هنگامی که یک کار بسیار زیاد به نظر می رسد، به تعویق انداختن را به دنبال دارد. بنابراین آن کار را به قسمت های کوچک تر و قابل کنترل تر تقسیم کنید. به عنوان مثال، اگر می خواهید کتاب بنویسید، می توانید یک طرح کلی ایجاد کنید، هر فصل را مشخص کنید، بخش های موجود در فصل ها را بفهمید و سپس متعهد شوید که یک بخش را بطور همزمان بنویسید. انجام دادن چنین چیزی به شما کمک می کند احساس قدرت بیشتری کنید.
- بهانه هایتان را از بین ببرید: من باید روحیه بگیرم تا کارم را شروع کنم، باید وقتم آزاد شود تا بتوانم کارم را خوب انجام دهم، من تحت فشار بهتر کار می کنم و …. این صداها برایتان آشنا نیست؟ این افکار را متوقف کنید! با خودتان صادق باشید، این ها بهانه های شما هستند برای نگه داشتن شما در محیط امن ذهنیتان.
- حمایت بگیرید: زمان های مشخصی را برای انجام یک کار تعیین کنید. سپس شخصی را پیدا کنید که شما را حمایت کند و از شما نتیجه کاری که باید انجام می دادید بخواهد. ممکن است یک مربی، یک دوست و یا یک همکار باشد که به شما در ادامه مسیر کمک می کند. در این رابطه، شما در فواصل زمانی معین (مانند هفته ای یک بار) با شخصی از طریق تلفن ارتباط برقرار می کنید و به کاری که قبل از جلسه بعدی خود انجام می دهید متعهد می شوید. این می تواند یک راه عالی برای جلوگیری از اهمال کاری باشد.
- محیط خود را بهبود ببخشید: محیط شما می تواند به بازده کارایی شما کمک کند یا مانع آن شود. به خصوص از فن آوری و تکنولوژی مانند ایمیل یا اینستاگرام و واتساپ خود، درهنگام کارتان که باعث حواس پرتی شما می شوند دوری کنید .از طرفی دیگر از رسانه های اجتماعی، اینترنت که شما را کمک می کنند تا کارتان را بهبود ببخشید و جلو ببرید استفاده کنید و حمایت بگیرید.
- به خودتان پاداش بدهید: کارهایی را که دوست دارید انجام دهید فهرست کنید و بعد از انجام دادن کارهایتان در زمان تعیین شده به عنوان پاداش و ایجاد انگیزه برای ادامه دادن مسیر به خودتان هدیه بدهید.
- خود را ببخشید: از سرزنش کردن خود در مورد گذشته دست بردارید. افکاری مانند من باید زودتر شروع می کردم، یا همیشه کارهایم را به تعویق می اندازم، من بازنده هستم و… دست بردارید. این افکار فقط مسائل را بدتر می کند. تحقیقات نشان می دهد که بخشش خود، به شما کمک می کند تا اهمال کاری را متوقف کنید. می توانید سعی کنید از تعویق گذشته به نفع خود نیز استفاده کنید. تعیین کنید که چه چیزی باعث اهمال کاری شما شده است؟ ترس، استرس، عدم پاسخگویی و غیره. سپس به موانع موجود در زمان حال و آینده بپردازید. به عنوان مثال اگر این ترس بود که باعث تعلل شما می شد، چه اقدامی می توانید برای احساس قدرت بیشتر و ترس کمتری در آینده انجام دهید؟
- کمال گرایی را کنار بگذارید: کمال گرایی یک ذهنیت همه یا هیچ است. چیزی یا کامل است، یا یک شکست است. افراد با تمایلات کمال گرایانه تمایل دارند تا کارها برای کامل شدن به تعویق بندازند. یا اگر زمان مناسب نیست، معتقداند که نمی توانند شروع کنند. درعوض، روی بهتر بودن تمرکز کنید. این بدان معناست که هنوز در تلاش برای موفقیت، پیشرفت هستید، شرایط هرچه باشد شما تسلیم و قربانی شرایطتان نمی شوید ، و روی کار خود تمرکز می کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه های مختلف می توانید از خدمات مشاوران فارگو بهره مند شوید.
درباره ما
مرکز مشاوره روانشناسی سروهانا در حیطه های ارزیابی و درمان اختلالات روانشناسی کودک، مشاوره روانشناسی نوجوان و بزرگسال و همچنین مشاوره خانواده، ازدواج، تحصیلی، شغلی و فردی با بالاترین کیفیت و زیر نظر روانشناسان و مشاوران مجرب و با تجربه آماده همراهی و ارائه خدمات به شما همراهان میباشد. منتظر حضور گرم شما به صورت حضوری در کلینیک سروهانا و یا به صورت غیرحضوری در اپلیکیشن فارگو هستیم.