مشاوره فردی چیست ؟
مشاوره فردی فرصتی است برای افرادی که با آسیبهای روانی مثل افسردگی، اضطراب، وسواس و غیره دست و پنجه نرم میکنند. حضور در یک فضای امن و خصوصی، همراه با درمانگر متخصص، بستری برای رشد و تغییر فراهم میکند که در ادامه مفصل درباره آن توضیح خواهیم داد.
دورههایی در زندگی وجود دارد که اوضاع از کنترل خارج میشود؛ روابطمان آسیب میبیند، موقعیت شغلیمان بهخطر میافتد، افکار مزاحم و تکراری به ذهنمان مجال فکر کردن نمیدهند و … . در این موقعیتها ممکن است نتوانیم بهراحتی مشکل پیش امده را حلوفصل کنیم و نیاز داشته باشیم از شخص دیگری کمک بگیریم. نزدیکان ما در اینجا نقش مهمی ایفا میکنند. آنها حرفهای ما را میشنوند، راهنمایی میکنند و در کنار ما برای حل مشکل ایستادهاند؛ اما اگر این کافی نبود چطور؟ اگر راهنمایی آنها برای ما کارساز نبود چه؟ یا اگر آنها مایل به گفتوگو و گوش دادن به حرفهای ما نبودند. اینجا میتوانیم مشاوره فردی را جایگزینی برای این کمبودها بدانیم.
مشاوره فردی یعنی کمک گرفتن از متخصص برای حل تعارضات پیشآمده. روانشناس تخصصش در آسیبهای روانی و مشکلاتی است که به دنبال آن زندگی فرد را تحت تاثیر خودش قرار میدهد. او برای گوش دادن به شما و پیشنهاد راهحلهای ممکن آموزش دیده و با هدف کمک کردن و بهبودی وضعیت شما نهایت تلاشش را میکند.
همیشه صحبت درباره آسیب نیست. گاهی افراد با هدف توسعه و رشد فردی به روانشناس رجوع میکنند. مشاوره پیش از ازدواج هم مثال دیگری است که نشان میدهد همیشه خبر از آسیب نیست؛ رشد و آگاهی هم هدف مهم دیگری است که افراد را برای گرفتن مشاوره ترغیب میکند.
مزایا مشاوره فردی چیست ؟
مشاوره فردی به دلایل مختلفی از جمله افزایش خودآگاهی فرد، تشویق به کاوش در خود، شناسایی مرزها، افزایش مهارتهای ارتباطی و بهبود استفاده از مهارتهای مقابله سالم مفید است. این مزایا منجر به تغییر رفتار در فرد میشود که غالباً علائم مشکلات روانی را کاهش میدهد.
شناسایی مرزها
بسیاری از افراد برای مسائل مربوط به روابط و مهارتهای اجتماعی خود از مشاوره کمک میگیرند. بیشتر اوقات، مسائل از عدم وجود مرزها ناشی میشوند. مرزها محدودیتهای جسمی و عاطفی است که به تمایز خواستهها، نیازها و ترجیحات یک فرد از دیگری کمک میکند.
برای برقراری ارتباط بین مرزها، فرد ابتدا باید به دنبال شناسایی و آگاهی از آنها باشد. نقش مشاور این است که بینشی از نیازها و ترجیحات فرد را فراهم کند. هر هفته به چه مدت زمان از شریک زندگی خود نیاز دارید؟ چگونه می توان وظایف را در اولویت قرار داد و برای خود حد و مرز تعیین کرد؟ هر یک از این سوالات را می توان در مشاوره بررسی کرد.
مهارت های ارتباطی
مشاوره علاوه بر شناسایی مرزها، مهارتهای ارتباطی مانند: مهارتهای ابراز وجود، همدلی، گوش دادن فعال، اعتماد به نفس و احترام را نیز بهبود میبخشد.
قاطعیت، که شامل ایستادن برای نیازهای شخص در عین احترام به نیازهای دیگران است، برای این امر بسیار مهم است.
مهارت های مقابله سالم
از همه مهمتر، افراد مهارتهای مقابلهای ارزشمندی را در طول مراحل مشاوره کسب میکنند. به عنوان مثال، مشاورانی که از درمانهای پذیرش و تعهد (ACT) یا رفتار درمانی دیالکتیکی (DBT) استفاده میکنند، در طول جلسه بر روی تکنیکهای ذهن آگاهی تمرکز میکنند، که در کاهش علائم اضطراب موثر است. این دانش را می توان از جلسه مشاوره به دنیای واقعی برد.
علاوه براین، درمان رفتاری شناختی (CBT) ما را ترغیب میکند تا مهارتهایی بیاموزیم که بتوانیم الگوی مخرب رفتار و افکار خود را بشناسیم. به عنوان مثال، CBT توانایی فرد را در شناسایی عوامل محرک و افکار ناسالم مربوط به اضطراب و افسردگی افزایش میدهد.
مشاوره فردی آنلاین
به طور خاص، فرآیند مشاوره فردی، فرد را به سمت آگاهی سوق میدهد و مهارتهای مقابلهای سالم و ارتباطی را ارتقا میبخشد. اگر احساس میکنید به این مشاوره نیاز دارید، همین حالا اپلیکیشن مشاوره فردی آنلاین فارگو را دانلود کنید و مشاور خود را انتخاب کنید.
برای دریافت خدمات مشاوره و روانشناسی آنلاین فارگو اینجا کلیک کنید.
درباره ما
مرکز مشاوره روانشناسی سروهانا در حیطههای ارزیابی و درمان اختلالات روانشناسی کودک، مشاوره روانشناسی نوجوان و بزرگسال و همچنین مشاوره خانواده، ازدواج، تحصیلی، شغلی و فردی با بالاترین کیفیت و زیر نظر روانشناسان و مشاوران مجرب و با تجربه آماده همراهی و ارائه خدمات به شما همراهان میباشد. منتظر حضور گرم شما به صورت حضوری در کلینیک سروهانا و یا به صورت غیرحضوری در اپلیکیشن فارگو هستیم.
ممنون از مرکز خوبتون.