چگونه با دیگران مخالفت کنیم ؟
مخالفت کردن با نظر و دیدگاه دیگران برای اکثر افراد کار سختی است. به خصوص اگر قرار باشد با شخص مهمی مخالفت کنیم. بعضی راه کارها و ترفندها به شما کمک می کند مخالفت خود را راحت تر ابراز کنید.
در این مقاله از سایت فارگو به بررسی چگونه با دیگران مخالفت کنیم یا چگونه ابراز مخالف کنیم و در مواقع مورد نیاز نه بگوییم و قدرت نه گفتن داشته باشیم، پرداختهایم. در ادامه به پنج راهکار اصلی برای پرسش چگونه با دیگران مخالفت کنیم، اشاره کردهایم.
همیشه موافقت کردن با نظرها، اعتقادها، پیشنهادها و کارهای دیگران درست نیست. موافقت کردن با چیزی که مخالفش هستیم ما را در شرایط سختی قرار میدهد. ما باید به هر چیزی که مخالفش هستیم نه بگوییم و قدرت نه گفتن داشته باشیم تا یاد بگیریم که چگونه ابراز مخالفت کنیم.
1. اهمیت قائل شدن: قبل از این که وارد بحث و جنگ شوید سعی کنید رابطه مستحکمی با یکدیگر ایجاد کنید. هر دو شما باید بدانید ارزش رابطه و دوستی شما مهم تر از عقاید و نظرهای شخصی است. در واقع باید این حس ایجاد شود که مخالفت با نظر فرد مقابل به معنای بی اهمیت بودن او نیست.
2. کنترل خود: برای اکثر آدم ها آرام ماندن در مقابل افراد و نظراتی که به شدت با آن مخالف هستند کار دشواری است. شاید هنگام مخالفت کردن با دیگران به سرعت عصبانی شوید، جوش بیاورید و بخواهید جواب دندان شکنی بدهید. در مشاجره ها و موضوعات حساس که منجر به یک دعوای تمام عیار می شود همیشه دو نکته مهم است: اول حفظ رابطه و دوستی ، دوم درک متقابل از یکدیگر. زمانی که از کوره در می روید به خودتان یک تنفس کوتاه بدهید، موقعیت را ترک کنید، نفس عمیق بکشید و هر کاری که می تواند هیجان منفی شما را پایین بیاورد، انجام دهید. حتی می توانید این موضوع را اعلام کنید که شما خیلی عصبانی و آشفته هستید و نیاز به یک وقفه دارید. در شرایطی که رابطه برای شما خطرساز نیست، رابطه و دوستی شما یک سرمایه با ارزش است. یادتان باشد حفظ آن اولویت دارد.
3. ترس ها: نسبت به ترس های خود و دیگران آگاه باشید. اغلب تعارضات و بحث ها ریشه درترس های ما دارد. ترس های بنیادی مانند ترس از مرگ، ترس از پوچی در زندگی، ترس از هرج و مرج و غیره. ترس ها، باورهای افراد را زنده می کند. پس شناخت آن ها باعث می شود به علل و ریشه باورهای افراد پی ببریم. زمانی که بحث های شما گیر کرده و به جایی نمی رسد حتما از ترس های یکدیگر جویا شوید. زیرا ترس ها نقطه مشترکی بین شما است و توجه به آن حس همدلی و نزدیکی در میان شما ایجاد می کند و بسیار کمک کنده است.
4. استفاده از منابع اطلاعاتی قابل اعتماد: اطلاعاتی که بر مبنای آن ها دیدگاه و نظرات خود را بیان می کنید بسیار مهم است. حتی منبع این اطلاعات به اندازه خود آن ها مهم است. در دنیای دیجیتال اطلاعات غلط بسیار زیادی وجود دارد که باید مراقب آن ها باشید. سعی کنید اگر نظری دارید بر مبنای اطلاعات صحیح و درستی بیان کنید. تا جایی که ممکن است مستند صحبت کنید. با این حال باز هم این احتمال وجود دارد دیگران آن را نقد کنند و آن را به مشروعیت نشناسند. این فرایند عادی و طبیعی است و در واقع روند یک مباحثه و مناظره است. بهتر است بر منابع اطلاعاتی تاکید کنید که هر دو طرف بحث آن را قبول دارند.
5. قدرت کلمات: برخی کلمات ذاتا دارای بار عاطفی منفی هستند و مانع همکاری و هم صحبتی شما با طرف مقابلتان می شود. پس هرگز از آن ها استفاده نکنید. مانند: لقب های منفی به یکدیگر دادن؛ خنگ، دیوونه، خل و چل و غیره. کلی گویی و استفاده از کلمات هیچ وقت و همیشه مانند تو همیشه اشتباه می کنی! یا تو هیچ وقت منو درک نمی کنی! پس در نتیجه باید بدانیم چگونه با دیگران مخالفت کنیم.
باتوجه به این پنج روش ساده به راحتی میتوانیم در زمانهایی که مخالف هستیم، نظر خودمان را بیان کنیم و بدانیم که چگونه با دیگران مخالفت کنیم.
همه ما انسانها تمایل داریم که دیگران را از خود راضی نگه داریم و آنها را خوشحال کنیم. به همین دلیل است که برایمان سوال است که چگونه ابراز مخالفت کنیم؟ پاسخ منفی دادن به خواستههای دیگران برایمان کار دشواری است؛ بنابراین افرادی که خلاف این عمل میکنند و هرکاری را که دلشان میخواهد انجام میدهند از نظر ما انسانهای موفقی هستند و این قدرت ناشی از «مهارت قدرت نه گفتن» است.
مهارت قدرت نه گفتن یکی از مهارتهای مهم و تاثیرگذار در ارتباطات است. ما باید بدانیم در قبال هر پاسخ مثبتی که به هر درخواستی میدهیم مسئول هستیم و این پاسخ مثبت اضطراب و مسئولیتی به همراه میآورد که ما از قبل برای وجود آن در زندگیمان باید جایی مشخص کنیم و اگر این اتفاقی رخ ندهد باعث خستگی فکری و روحی و در نهایت فرسودگیمان میشود. در هر صورت ما نیاز داریم که گاهی در زندگی به دیگران نه بگوییم. در ادامه این مقاله به نکاتی درباره «مهارت قدرت نه گفتن» پرداختهایم. با ما همراه باشید.
- یکی از مهمترین نکات در مهارت قدرت نه گفتن این است که ما بدانیم که چگونه نه بگوییم و در چه زمانی درست نه بگوییم. مهارت قدرت نه گفتن در این خلاصه نمیشود که به هر درخواستی که از ما میشود پاسخ منفی بدهیم؛ بلکه مهارت قدرت نه گفتن به این مفهوم است که ما بدانیم چگونه نه بگوییم تا پیاممان به صورت درست منتقل شود.
- نکته دیگر این است که بپذیریم و به خودمان حق بدهید که ما فرصت کافی و انرژی کافی برای پذیرفتن هر درخواستی که از ما میشود را نداریم و این بسیار طبیعی است که در مواقعی نه بگوییم.
3.نکته تاملپذیر دیگر در باب مهارت قدرت نه گفتن به این موضوع اشاره دارد که برای تشخیص این که چه درخواستی را بپذیریم و کدام یک را رد کنیم باید لحظهای درنگ کنیم و شفاف و واضح به موضوع و به مسئولیت و تبعات آن فکر کنیم و اگر توانایی انجام دادن کامل آن را نداریم، میتوانیم از دیگران در این مسئله کمک بگیریم یا اینکه نه بگوییم.
- بهتر است به برچسبهایی که ممکن است با نه گفتن به ما میچسبانند توجهی نکنیم. تنها متمرکز بر این موضوع باشید که ما تصمیمی را گرفتیم ک از نظرمان در آن موقعیت درست بوده است و با برنامهها و الویتهای زندگی ما تناسب بیشتری داشته است.
- برای این که بدانیم چگونه نه بگوییم باید گفت که محکم، با صدایی رسا و واضح و با اعتماد به نفس بالا و لحنی محترمانه خواسته نامطلوب شخص مقابل را رد میکنیم و به راحتی میتوانیم نه بگوییم.
به شما پیشنهاد می کنیم وبینار ایکی گایی که در خصوص سلامت روان و بهبود کیفیت زندگی است را مشاهده کنید.
درباره ما
مرکز مشاوره روانشناسی سروهانا در حیطه های ارزیابی و درمان اختلالات روانشناسی کودک، مشاوره روانشناسی نوجوان و بزرگسال و همچنین مشاوره خانواده، ازدواج، تحصیلی، شغلی و فردی با بالاترین کیفیت و زیر نظر روانشناسان و مشاوران مجرب و با تجربه آماده همراهی و ارائه خدمات به شما همراهان میباشد. منتظر حضور گرم شما به صورت حضوری در کلینیک سروهانا و یا به صورت غیرحضوری در اپلیکیشن فارگو هستیم.