ناتوانایی یادگیری بزرگسالان در محل کار
ناتوانی یادگیری شامل مجموعهای از اختلالهای عصبشناختی است که روی نحوه پردازش اطلاعات توسط مغز اثر میگذارند. این اختلالها روی مهارتهایی مثل خواندن، نوشتن، صحبت کردن، بهیاد آوردن و استدلال اثر میگذارند. پس از تصویب قانون آموزش استثنائی، برنامه های آموزشی خاصی برای این افراد درنظر گرفته شد. پیش از تصویب این قانون بسیاری از دانشآموزان که ناتوانی یادگیری داشتند تحقیر میشدند و به آنها برچسب کندذهن، عقبمانده و تنبل زده میشد. این دانشآموزان بهطور معمول از تحصیل محروم میشدند یا نمیتوانستند دوران دبیرستان را بهپایان برسانند یا پس از دوره دبیرستان قادر به ادامه تحصیل نبودند. ناتوانی یادگیری بسیاری از بزرگسالان هیچگاه شناسایی نمیشود و این افراد از آموزشهای استثنائی مناسب برخوردار نمیشوند. در نتیجه آموزش و اعتماد به نفس در آنها ضعیف میشود و نمیتوانند از اهرم مهارتهایشان برای بالا بردن شانس موفقیتهای شغلی استفاده کنند. عوارض ناتوانیهای یادگیری به دوران کودکی محدود نمیشود. این افراد در بزرگسالی نیز با چالشهای سختی در محل کار روبرو میشوند. ناتوانیهای یادگیری بزرگسالان را با چالشهایی در محل کار روبرو میکند، اما مزایای بالقوهای نیز برای آنها دارد و راههایی را برای مدیریت سختیها به آنها نشان میدهد. تمرکز روی نقاط قوت احساس حقارت را کم و حس اعتمادبهنفس و عزتنفس را تقویت میکند.
نقاط قوت
ناتوانی یادگیری بسته به نوع آن به شکلهای مختلفی دیده میشود. اغلب کودکانی که ناتوانی یادگیری دارند در بزرگسالی به مهارتهایی دست مییابند که افراد سالم از آنها بیبهرهاند. برای مثال، آنها یاد میگیرند که سختیها را دور بزنند، از افراد متخصص مشاوره بگیرند و راههای جدیدی برای رسیدن به هدف پیدا کنند. بسیاری از بزرگسالان با ناتوانی یادگیری دارای نقاط قوت مشترکی هستند؛ برای مثال:
- خلاقیت آنها در حل مسئله بالا است؛
- مهارتشان در زمینههایی که ناتوان نیستند بهاندازه دیگران یا حتی بهتر از دیگران است؛
- اغلب کاردان هستند و میتوانند امکانات و فرآیندها را با روشهای خلاقانه بهکار بگیرند و تطبیق دهند.
- توانایی آنها در بخشهایی مثل استدلال فضایی، آیندهنگری و همدلی از حد متوسط بیشتر است.
افرادی که ناتوانی یادگیری دارند، بسته به اهداف و تواناییهای شخصی، به کارآفرینان و رهبران تجاری و امثال آنها تبدیل میشوند. تمایل آنها به تفکر خلاقانه باعث ایجاد ایدهها و محصولات بازاری جدید میشود. تواناییهای خاص آنها باعث میشود در برخی زمینههای کاری به موفقیتهای عظیمی دست پیدا کنند. روبرو شدن فرد با چالشهای ناتوانی یادگیری، حس خودکفایی (اعتقاد به داشتن توانایی لازم برای موفقیت) را در او پرورش میدهد. در پژوهشی که سال 2008 روی افراد دارای ناتوانی یادگیری انجام شد مشخص شد که افراد شرکتکننده در پژوهش بهطور کلی رضایت شغلی بالایی دارند و این رضایت با حس خودکفایی قوی آنها ارتباط دارد.
چالش ها
داشتن هرنوع ناتوانی شما را با مشکلاتی روبرو میکند و در این میان، ناتوانیهای یادگیری ممکن است بیشترین مشکلات را پیش پای شما قرار دهند؛ چون این نوع ناتوانیها اغلب تشخیص داده نمیشوند. حس بیکفایتی که از کودکی آغاز میشود ممکن است تا بزرگسالی ادامهدار شود و مشکلاتی را برای فرد ایجاد کند.
چگونه بفهمید که دچار اختلال یادگیری هستید ؟
به عنوان یک بزرگسال، دانستن یا فکر کردن به اینکه دچار ناتوانی یادگیری هستید می تواند دشوار باشد زیرا سال ها زندگی کردن با آن مشکلات را برایتان عادی می کند. اگر این ناتوانی های یادگیری خفیف باشند، علائم آنها می تواند نامحسوس باشد، اما در اینجا برخی از علائم وجود دارد که باید مراقب آنها بود.
کنار آمدن با ناتوانایی یادگیری
عناصر زیر ممکن است حس بیکفایتی را تشدید کنند:
- درک غلط کارفرما و پشتیبانی نکردن از فرد؛
- ناتوانی در دست یافتن به ارتقای شغلی و فرصتهای پیشرفت؛
- احتمال محدود شدن پیشنهادهای کار به پستهای کمدرآمد؛
- نبود امکانات کمکی یا تجهیزات تطبیقی در محل کار؛
- نبود تکنولوژی لازم برای دسترسی مستمر این افراد به دورههای آموزشی و منابع خواندنی.
بسیاری از کارکنان ناتوانی یادگیری خود را به کارفرما نمیگویند و تعداد افرادی که از کارفرما تسهیلات درخواست میکنند، بسیار اندک است. در پژوهش سال 2008 که در بالا به آن اشاره شد پژوهشگران دریافتند که ۷۳ درصد شرکتکنندهها میدانند که ناتوانی یادگیریشان روی کارشان اثر میگذارد، اما تنها 55 درصد آنها ناتوانی خود را به کارفرما نشان داده بودند و تنها 12 درصد درخواست تسهیلات کرده بودند.
منابع کمکی
بسیاری از بزرگسالانی که ناتوانیهای یادگیری دارند، با دراختیار داشتن سیستمهای حمایتی مناسب در محل کار میتوانند رشد کنند. دفاع از خود و خود اظهاری مهارت مهمی است که حمایتهای لازم را برای شما فراهم میکند. همچنین باید بدانید که چه موقع به دنبال آموزش، منابع مالی، کوچینگ شغلی و سایر حمایتهایی بروید که آژانسهای ایالتی و فدرال برای شما مهیا کردهاند.
- برای دریافت مساعدت شغلی با دفاتر یا سازمانهای محلی یا کشوری مرتبط تماس بگیرید؛
- برای دریافت اطلاعات به سازمانهای غیرانتفاعی مراجعه کنید و ببینید چطور میتوانید شبکهای حمایتی از مشاورین و سایر بزرگسالان با ناتوانی یادگیری ایجاد کنید؛
- از آژانسهای خدمات عمومی که داوطلب آموزش در زمینه ناتوانیهای یادگیری هستند بهره بگیرید؛
- یاد بگیرید که در محل کار با تبعیض چگونه رفتار کنید.
درباره ما
مرکز مشاوره روانشناسی سروهانا در حیطه های ارزیابی و درمان اختلالات روانشناسی کودک، مشاوره روانشناسی نوجوان و بزرگسال و همچنین مشاوره خانواده، ازدواج، تحصیلی، شغلی و فردی با بالاترین کیفیت و زیر نظر روانشناسان و مشاوران مجرب و با تجربه آماده همراهی و ارائه خدمات به شما همراهان میباشد. منتظر حضور گرم شما به صورت حضوری در کلینیک سروهانا و یا به صورت غیرحضوری در اپلیکیشن فارگو هستیم.